Hubnet.se ny responsiv design

Nu för tiden ställs det högre krav på att hemsidor ska fungera i många olika enheter som telefoner, plattor, bärbara och stationära datorer. Lösning på det kallas responsiv webbdesign.  Det engelska ordet responsive kan översättas med lyhörd och det stämmer då designen liksom lyssnar in vilken miljö den hamnat i och anpassar sig till den. Det som händer när en responsiv design öppnas i en enhet är att den känner av storleken/upplösningen på skärmen och anpassar utseendet efter vad som ser bra ut på aktuell skärm.  Det kan vara så att t ex en hemsida som har två kolumner på en stor skärm visas som en kolumn på en telefon med en liten skärm. Hubnet.se nya responsiva design är gjord i ramverket bootsrap. Annars när en hemsida byggs i  t ex systemet wordpress används mallar som är gjorda med responsiv design.

hubnet.se på stor skärm och liten skärm.

hubnetresponive3

 

hubnetresponsive2

 

 

 

 

 

Kommentera